2021-09-08 08:00Pressmeddelande

Nytt butikskoncept, restaurang i ny design och julmarknad åter på agendan

Nääs FabrikerNääs Fabriker Fotograf: Kim Svensson

Nääs Fabriker fortsätter att utveckla såväl plats som utbud och bjuder under hösten på flera nya inslag och upplevelser. Hotellets restaurang Fabriksköket har fått en uppdaterad kostym där miljön tagit sin inspiration ifrån områdets historia. På butiksfronten har Ullmagasinet nyligen slagit upp dörrarna där ett brett sortiment av vackra ullprodukter finns presenterade. Den 27-28 november är det även åter dags för Jul på Nääs Fabriker, hotellets efterlängtade julmarknad som i år är tillbaka.

På Nääs Fabriker finns både en spännande historia och en händelserik nutid. Här följer ett urval av höstens nyheter som inbjuder till både weekends, restaurangbesök, utomhusaktiviteter och att inreda hållbart.

En weekend på Nääs Fabriker
En härlig helgstart med badhus och uppiggande utomhusträning, vandringspaket där Gotaleden upplevs med natursköna stopp på vägen - eller en guidad tur i Nääs Fabrikers bryggeri följt av ölprovning med humle och malt i fokus. En weekend på Nääs Fabriker ger utrymme för både lugn och puls, friluftsliv och nöje. Hotellet har 81 rum där bland annat takterrass och tvåvåningsplan finns som valbara rumskategorier.

Fabriksköket
En nära matupplevelse i en nyrenoverad miljö signerad arkitekten Henrik Schulz. Nääs Fabrikers restaurang, Fabriksköket, har under året fått en uppdaterad design och står nu redo med ny höstmeny och lite längre fram även julmeny. Medan matlagningen är ett hantverk med närodlade råvaror så är inredning och känsla av industriell karaktär. Detaljer vittnar om platsens traditioner då spinnerimaskinerna här gick varma och alla medarbetare hade sitt eget potatisland.

Ullmagasinet
I augusti öppnade Ullmagasinet på Nääs Fabriker, en över 300 kvm stor butik fylld med filtar, kuddar, väskor, garn och mycket mer - allt i ull utav högsta kvalité. Här återfinns både egenproducerade ullprodukter samt varumärken som Klippan, Skandilock och Shepherd.

Jul på Nääs Fabriker Under den första adventshelgen är det återigen tid för Jul på Nääs Fabriker. En julmarknad för hela familjen full till bredden av jul i alla de former - hantverk, delikatesser, pyssel, blommor och julklappstips för stora som små.

Kort om nääs fabriker
Historien om Nääs Fabriker tog sin början när den framgångsrike handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slog sig ner på Nääs Slott för att njuta av livet, men som den rastlöse man han var ledsnade han snabbt och bestämde sig för att bygga ett bomullsspinneri. Sagt och gjort, 1833 var Nääs Fabriker klart och affärerna går strålande under många år. Men på sjuttiotalet krisar hela textilindustrin och väveriet får lägga ner, men med tiden vaknar byggnaderna sakta men säkert till liv och idag har Nääs Fabriker förvandlats till ett av Sveriges mest uppskattade utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas ett hotell, en restaurang med prisbelönta kockar, ett omtyckt kafé, butiker med väl valt mode och inredning, samt en konferens-anläggning och ett coworking-koncept i en oslagbar miljö. Här vid sjön Sävelången finns både lugnet och pulsen. I ett historiskt spännande område som ständigt förändras och utvecklas.

naasfabriker.se

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:
Jessica Karlsson, e-mail: jessica@prproduction.se, mobil: 070 352 41 20
Pressinformation Nääs Fabriker, april 2021


Om Nääs Fabriker AB

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Berg slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett väveri. Nääs Fabriker står klart 1833. Vävmaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, inredning och mode, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.