2019-05-06 12:56Pressmeddelande

Insektshotell, biodling och växthus – Nääs Fabriker satsar på egenodlat

Det egenodlade tar nu allt större plats på Nääs Fabriker. Med både humlehotell, biodling och ett växthus, som gör hotell och restaurang närmast självförsörjande på örter under sommartid, vill Nääs Fabriker visa vägen för möjligheterna med egenodlat. Inför sommaren presenteras också eget öl samt vin i samarbete med Beerbliotek respektive Wine Mechanics.
 
Nääs Fabriker, strax nordost om Göteborg, är ett uppskattat besöks- och weekendmål både sommar- som vinterhalvår. I år valdes området även ut som en utav sex besöksvärda destinationer som enkelt nås via lokaltrafik från Göteborg City i kampanjen ”Strax utanför Göteborg” signerad Turistrådet Västsverige, Göteborg & co och
Västtrafik. När sommarnyheterna nu presenteras så ligger fokus på upplevelser där både kringliggande miljöer och hotellets egna faciliteter som Badhus, butiker, restaurangliv och olika pop-up-koncept välkomnar både turister och göteborgarna själva. Nytt för i år är en större satsning på det egenodlade där både humlehotell, biodling och ett växthus har tillkommit. Härifrån kommer alltifrån egentillverkad honung till tomater, sallad och örter. Lagom till sommaren lanseras också tre nya egenmärkta öl- och vinnyheter.
 
- På Nääs Fabriker har vi alltid värnat det genuina och lokala så satsningen på såväl egen honung som växthus, vin och öl ligger helt i linje med vad Nääs Fabriker står för. Det var också extra roligt att bli utsedd som en av sex destinationer i kampanjen ”Strax utanför Göteborg”. Även här ligger fokus på att uppmärksamma det vi faktiskt har precis runt knuten. Miljön och samhällena runtomkring Nääs Fabriker är fantastiska och något som helt klart hör sommaren till, säger Linda Pettersson, VD Nääs Fabriker.
Badhus, modenyheter och aktiviteter på sjön
Under sommartid erbjuder Nääs Fabriker ett brett utbud av aktiviteter för både den aktiva, naturtrogna, kultur- och historieintresserade samt stilmedvetna resenären. Hotellets närmsta granne, sjön Sävelången, erbjuder både SUP, trampbåt och kajak. Det nyligen uppförda Badhuset bjuder på varma utomhusbad med direkt brygga ned till sjön. Butikerna är fulla med sommarnyheter och House of Beatniks poppar up med sin vackra fotokonst.
 
Eget öl och vin i samarbete med Beerbliotek respektive Wine Mechanics
I maj månad lanserar Nääs Fabriker tre dryckesnyheter. Nääs Fabriker Pilsner #223 är en klassisk pilsner framtagen i samarbete med hantverksbryggeriet Beerbliotek och på vinfronten presenteras två viner producerade av det lokala stadsvineriet Wine Mechanics. Fistful of Love Rosé 2018 samt Gimme Gimme Gimme Riesling 2018 – båda med druvor från Pfalz i Tyskland. Samtliga tre nyheter säljs i Nääs Fabrikers restaurang, Badhuset samt food truck fr o m slutet av maj.


Om Nääs Fabriker AB

Nääs Fabriker är en destination och utflyktsmål, belägen i en historisk bruksmiljö omgiven av vacker natur precis vid sjön Sävelången. Nääs Fabriker ägs av Ernst Rosén sedan 1990 och har utvecklats och förfinats sedan dess, allt med omsorg för varje liten detalj och respektfullt bevarande av den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen. På området finns ett av Sveriges bästa hotell, konferensanläggning, restaurang, kafé, butiker och kontorslokaler med coworking. Fler verksamheter är på ingång i området som ett led i det utvecklingsarbete som pågår för att bli en av Sveriges mest uppskattade platser.